soundOscope

Aplicació per a iPad / iPhonee

Benvingut al teu laboratori de so i música!

¿Què és soundOscope?

soundOscope és el teu microscopi per sons. Pots gravar sons i sorolls, i reproduir-los de nou. Per descomptat, pots analitzar-los en detall. Pots:

Fins i tot mentre s'estan reproduint sons ja gravats pots crear-ne de nous, juntament amb ells i gravar tot junt de nou. Que et diverteixis!

Quina és l'estructura del soundOscope?

A la part superior de la pantalla tàctil es veuen tres rodes de color groc amb símbols. Tots ells funcionen de la mateixa manera:

Si mous el dit a la roda cap a la dreta, augmenta l'efecte, si mous el dit a l'esquerra, l'efecte disminueix. Ara aprendràs més sobre els tres efectes que es poden ajustar.

Gira la roda cap a la dreta. Què és el que se sent quan es reprodueix un so? El ressò es fa més fort. El ressò és la part del so que arriba de nou quan la música o el soroll colpeja una superfície dura i es reflecteix. Saps d'aquest fenomen que succeeix en espais grans a l'aplaudir les mans o a les muntanyes. Com més gran sigui el nombre que has establert a la roda, més fort serà el ressò. Si gires a l'esquerra en direcció a 0, llavors no sent cap ressò en absolut.

Què tan ràpid pot córrer el conill? Si gires la roda cap a la dreta, la reproducció es fa més ràpida, si gires a l'esquerra, es fa més lenta. El nombre indica la quantitat. La "x" significa "temps", per exemple, tres vegades més ràpid que el gravat.

¿Fort o suau? Selecciona l'ajust de la roda. El símbol % representa per cent. 100 per cent és tan forta com es registra, 50 la meitat i 0 res en absolut, en silenci. Pots realitzar la gravació més forta mitjançant l'elecció de més de 100%. Però vés amb compte: si el nombre és massa alt, l'iPhone / iPad no pot reproduir les parts més fortes adequadament a causa de la saturació.

Vols restablir totes les rodes als valors per defecte? És molt fàcil. Només cal tocar el botó "C" a la part dreta.

Aquesta és la finestra del so actual:

La línia verda representa l'execució del so. Aquesta és una possibilitat de convertir les característiques dels sons en imatges. Mitjançant el mètode de dos dits pots fer zoom a la finestra de so i definir la secció que vulguis reproduir o canviar.

La barra de dalt de la finestra de so indica on et trobes dins de l'enregistrament de so o de la peça de música:

Si la barra grisa dins de la barra sencera té la mateixa longitud, veus tota la peça de la gravació en el panell tàctil. Però si la barra gris és més petita i, per exemple, està a l'extrem dret de la barra, actualment veus i escoltes la part de la gravació que es troba al final d'aquesta i no pots veure les parts anteriors. Si vols veure-les, has de moure les línies verdes de la finestra de so cap a l'esquerra.

Els panells per a la reproducció dels sons estan a la dreta i a l'esquerra de la finestra de so:

A la part inferior de la pantalla tàctil es veuen els botons per gravar, editar i guardar:

Com puc reproduir sons i sorolls amb soundOscope?

Si vols reproduir el que has gravat, és molt fàcil:

Si toques dins de la finestra de so, apareix aquest indicador vermell i reprodueix el so en el ritme que has establert. La reproducció comença exactament a partir de la posició que has tocat. D'aquesta manera, pots reproduir parts de paraules i/o sons.

Si segueixes les ones de so a poc a poc amb el dit d'esquerra a dreta, la gravació es reprodueix cap endavant a un ritme lent. Si reprodueixes més ràpid que la gravació real, el so es torna més alt. Si reprodueixes lentament, el so s'aprofundeix. Per descomptat també pots reproduir cap enrere i cap endavant i enrere!

Si toques el botó de reproduir del costat esquerre de la finestra de so, el registre guardat es reprodueix cap endavant.

Si toques el botó del costat dret de la finestra de so, el registre guardat es reproduirà cap enrere. Pots provar-ho!

Com puc gravar sons i sorolls amb soundOscope?

Tu ets el protagonista! Amb aquest botó pots gravar sons:

Tocant un cop en ell, soundOscope registra: la teva veu, el cant d'un ocell, la ràdio - tot el que puguis imaginar, fins i tot el que estàs fent ara mateix amb el so en la finestra. Si premeu de nou el botó vermell, la gravació s'atura i es pot reproduir en la finestra de so.

El micròfon és a prop del botó d' ”Inici” de l'iPhone i la càmera frontal de l'iPad (en la versió anterior de l'iPad sense càmera, el micròfon és a prop de la presa d'auriculars). Com més a prop estiguis del micròfon, millors són els enregistraments.

Pots reproduir una antiga gravació mentre es grava un altre so amb soundOscope i crear una barreja de l'existent i la nova gravació.

El temps màxim de la gravació d’un registre està delimitat en 2 minuts.

Com puc guardar les gravacions amb soundOscope i compartir-les amb els altres?

Si has gravat o creat un magnífic so i vols escoltar-ho més tard o desenvolupar-lo encara més o enviar-lo a un amic. Pots fer-ho amb l'ajuda de la biblioteca:

Si els dónes propina en aquest botó, es pot triar entre "Inserir", "Carregar", "Guardar" o "Correu electrònic":

Ara pots introduir el nom del teu nou enregistrament i guardar o obrir anteriors enregistraments. Per inserir un so emmagatzemat en l'enregistrament, pots posar el cursor vermell en el lloc desitjat i selecciona el botó d'inserció. Si el cursor vermell no és visible, la inserció té lloc a la part dreta de la gamma seleccionada.

També pots eliminar un enregistrament en la finestra de càrrega o d'inserció. Per això, toca el botó "editar" que es troba a dalt a la dreta i el símbol de la fletxa d'un sol sentit de la gravació que vols suprimir i, a continuació, confirma tocant el botó "Eliminar".

En triar "cancellació" torna al soundOscope i pots continuar.

Com puc editar gravacions amb soundOscope?

Aquest botó et mostra les diferents funcions d'edició:

Pots copiar una secció, tallar-la i més. Cada pas pot ser revocat una vegada. Per poder utilitzar aquestes funcions, has de comprar primer les funcions d'edició com una compra per a l'aplicació.

Amb aquests botons pots editar els enregistraments:

Hi ha dues possibilitats de com pots triar la secció que vols tallar, copiar, ajustar o invertir:

  1. Les funcions d'edició inicialment afecten tota la finestra, és a dir tota la gravació o la secció ampliada mitjançant el mètode de dos dits.
  2. Si toques amb els dits dos segons en una posició de la finestra de so, una bandera localitzador de color blau apareix. Des d'aquesta posició pots obrir ara una finestra d'edició. A continuació, pots moure l'indicador de l'esquerra i la dreta. Totes les funcions d'edició ara es refereixen a aquesta finestra. Pots fer desaparèixer la selecció de la zona blava al lliscar un dels localitzadors blaus cap avall.

Ara, quines són les possibilitats concretes soundOscope?

Suggeriment 1:

Digui el seu nom a l'inrevés en soundOscope (per exemple, sukram) i reprodueixi cap enrere. Corregeix la pronunciació (per exemple, suchgram) fins que el so del seu nom sigui sense accent.

Suggeriment 2:

Càrrega per exemple, la "Gota d'aigua" de la biblioteca. Ara toca el botó de gravar i reprodueix amb la caiguda del so de l'aigua a la finestra de so tocant rítmicament per tota la finestra de so. Atura l'enregistrament prement el botó de gravar de nou. Ara reprodueix la teva improvisació cap enrere o cap endavant. Per descomptat que encara pots improvisar sobre la base existent. Si vols guardar un enregistrament per a utilitzar en un futur, no t'oblidis d'afegir-ho primer a la teva biblioteca.

Suggeriment 3:

Cantar una melodia cànon (per exemple, Brother John) i gravar-te a tu mateix amb soundOscope. Ara canta l'entrada cànon a tu mateix. Ara canta l'entrada cànon a tu mateix. Per descomptat, pots gravar (com en el suggeriment 2) i després cantar la tercera entrada de cànon…

Qui som

www.creafon.com/apps

Idea i producció:

Markus Cslovjecsek

Disseny gràfic:

Stephan Brülhart

Producció d'àudio:

Kurt Studer, raum für musik

Programació:

Markus Zehnder, Sophisticode Ltd.

Consultoria:

Hanna Buhl
David Wheway

Traduccions:

Franziska Brunner, anglès
Xanthippi Tokmakidou, grec
Antoni Pinent, castellà i català

Amb el suport de:

FHNW Universitat de Ciències Aplicades i les Arts del Nord-oest de Suïssa, l'Escola de Formació de Docents, Càtedra d'Educació Musical

Gràcies a tots els nostres familiars, amics i ximples per la seva col.laboració en la realització d'aquesta aplicació.

Pendent de patent per el mètode de reproducció de pistes d'àudio en relació amb el moviment d'un dit en una interfície tàctil.

Una creafon ® producció de cstools GmbH
www.cstools.ch